Sari la conținut

Hugo imbina observatia cu meditatia, analizeaza reactiile personajelor, comportamentul, moravurile lor si ale societatii, apoi interpreteaza si conchide, structurand mesajul moral al cartii. Victor Hugo era simpatizant al Republicii si desi a locuit in Franta cea mai mare parte a vietii lui, din pana in a fost exilat si a locuit in Belgia. Desi au fost interzise in Franta, pamfletele sale au avut o puternica influenta in tarile invecinate.

Toate Editurile Victor Hugo Victor Hugo a fost poet, dramaturg si romancier francez, scriitor romantic, pair al Frantei, senator al Parisului si membru al Academiei Franceze.

hugo dating

Printre operele sale cele mai cunoscute se numara "Mizerabilii" si "Notre-Dame de Paris". Copilaria lui Victor Hugo a fost marcata de o serie de evenimente deosebite: caderea si revenirea Primei Republici si aparitia primului imperiu sub Napoleon I.

Victor Hugo era hugo dating al Republicii si desi a locuit in Franta cea mai mare parte a vietii lui, din pana in a fost exilat si a locuit in Belgia.

hugo dating

In decursul exilului, Hugo a publicat o parte din pamfletele sale cele mai cunoscute la adresa lui Napoleon al III-lea: "Napoleon cel mic" si "Istoria unei hugo dating.

Desi au fost interzise in Franta, pamfletele sale au avut o puternica influenta in tarile invecinate.

hugo dating

Celebrul scriitor a publicat primul sau roman, "Han din Islanda", inpe cand avea 21 de ani. Intreaga opera a lui Hugo copleseste prin titanismul fabulos al imaginatiei si prin indrazneala novatoare a limbajului poetic, fiind considerata cel mai mare fenomen al literaturii franceze.

hugo dating

Autorul francez a fost casatorit cu Adele Foucher si au avut impreuna cinci copii. Hugo s-a stins din viata la varsta de 83 de ani.

hugo dating

Victor Hugo a fost poet, dramaturg si romancier francez, scriitor romantic, pair al Frantei, senator al Parisului si membru al Academiei Franceze.