Sari la conținut

Marea coaliție de guvernământ planifică datorii noi de de miliarde de euro. Este un record, din păcate însă unul trist. In plus trebuie tinut cont de faptul ca in general, dobanzile si comisioanele la creditele pe termen scurt sunt mai costisitoare decat la cele pe termen lung.

speed ​​dating oc ca

Datoriile pe termen scurt mai sunt denumite si datorii curente si două datorii surse de finantare externe puse la dispozitia societatii si care trebuie achitate intr-un termen de maxim 12 luni. Datoriile pe termen lung sunt surse de finantare externe atrase de societate prin emisiunea de obligatiuni, imprumuturi de la banci si alte institutii financiare sau sume puse la dispozitia societatii de entitati afiliate si furnizori datorii comerciale si care trebuie restituite, de regula, intr-un termen mai mare de 12 luni.

Pornind de la aceasta clasificare, exista doua reguli de baza ale finantarii : a activele pe termen scurt sa două datorii finantate prin datorii pe termen scurt, două datorii b activele pe termen lung sa fie finantate prin datorii pe termen lung. In cazul in care se constata dezechilibre, acestea pot fi rezolvate prin restructurari bilantiere.

O abatere de la regulile de mai jos poate conduce la situatii dificile pentru entitate cum ar fi nevoia de rambursare a datoriilor pe termen scurt inainte ca mijloacele fixe dobandite din aceste surse sa inceapa sa genereze beneficii din vanzari, corespunzator cu amortizarea acestora.

In plus trebuie tinut cont de faptul ca in general, dobanzile si comisioanele la creditele pe termen două datorii sunt mai costisitoare decat la cele pe termen lung.

Exista doi indicatori foarte utili in analiza financiara care reflecta echilibrul bilantier: lichiditatea si solvabilitatea companiei.

când încep să se întâlnească cu altcineva

Lichiditatea este capacitatea firmei de a-si onora două datorii pe termen scurt prin transformarea activelor curente stocuri, creante, investitii pe termen scurt etc. O problema frecventa care produce dezechilibru este atunci cand entitatea decide de exemplu finantarea unor imobilizari prin surse pe termen scurt.

oxfam norwich dating dating

Aceasta produce imediat deteriorarea indicatorilor de lichiditate. Solvabilitatea exprima gradul de acoperire a obligatiilor pe termen scurt, mediu si lung ale companiei din activele patrimoniale.

im 22 datând de 16 ani

Se determina ca raport intre totalul datoriilor si totalul activelor si arata cat din activele entitatii sunt finantate din datorii si cat din capitaluri.