Papa Francisc îl spijină pe candidatul american, Bernie Sanders, pentru a fi nominalizat din partea democraților în cursa pentru Casa Albă

0
366

Senatorul democrat Bernie Sanders a fost invitat să participe pe 15 aprilie, la Vatican, la o conferinţă pe teme sociale, economice şi de mediu.

Vizita sa la Vatican se va desfăşura cu numai câteva zile înaintea confruntării sale cu Hillary Clinton în cadrul primarelor de la New York, alegeri considerate decisive pentru departajarea celor doi aspiranţi democraţi la preşedinţia SUA.

Bernie Sanders a spus că este un mare, mare fan al Papei și îl apreciază foarte mult deoarece încearcă să injecteze un sens moral în modul în care gestionăm economia.

Conferinţa, organizată de Academia Pontificală de Ştiinţe Sociale, este prilejuită de aniversarea a 25 de ani de când Papa Ioan Paul al II-lea a emis o enciclică în care pledează pentru o economie bazată pe demnitate, justiţie socială şi dezvoltare durabilă, iar la eveniment urmează să fie prezenţi şi şefi de stat, experţi şi profesori universitari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ