Acordul dintre UE și Turcia a putea să nu fie aplicat

0
375

Turcia refuză să pună în aplicare acordul de preluare a refugiaților din Uniunea Europeană, dacă Bruxelles-ul nu-și îndeplineşte promisiunile.

Preşedintele Tayyip Erdogan a spus astăzi că înțelegerea dintre cele două părți este clară și există o serie de  promisiuni din partea UE, însă nu s-a întâmplat nimic până acum. Dacă aceste promisiuni nu sunt respectate Turcia nu va pune în aplicare acordul.

Liderul de la Ankara a subliniat că țara sa a primit multe mulțumiri pentru sprijinul pe care îl acordă refugiaților și pentru acțiunile împotriva teroriștilor, în schimb Turcia nu face acest lucru pentru mulțumiri.

Până în prezent Grecia a trimis către Turcia un prim grup de 200 de persoane, însă Atena a afirmat că este necesară o „pauză” de 15 zile între aceste expulzări, deoarece a crescut numărul solicitărilor de azil din partea migranţilor care urmează să fie trimişi în Turcia.

Miniştrii afacerilor externe şi europene din şase state membre ale UE se vor aflat la sfârșitul săptămânii în Grecia şi Turcia pentru a face un bilanţ al deciziilor luate în vederea rezolvării crizei refugiaţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ