FMI: Economia Chinei va influența din ce în ce mai puternic piețele internaționale

0
370

Șocurile din economia Chinei se vor răsfrânge mult mai puternic pe piețele globale pe măsură ce influenţa financiară a Beijingului creşte pe plan mondial, iar utilizarea yuanului în tranzacţiile internaţionale se extinde.

FMI a atras astăzi atenția că o comunicare clară şi adecvată cu privire la deciziile de politică economică, precum și transparenţă cu privire la obiective şi strategii vor deveni din ce în ce mai importante pentru a evita reacţiile volatile de pe piaţă.

După ce Fondul a analizat randamentele acţiunilor în 13 mari pieţe emergente şi 25 de economii avansate, a observat că surprizele asupra prețului acțiunilor globale venite din partea altor mari economii nu au un impact similar cu cel pe care îl au „surprizele” venite din China .

Instituţia financiară internaţională susţine că factorii de decizie vor fi nevoiţi să fie din ce în ce mai atenţi la evoluţiile de pe pieţele emergente. Asta deoarece efectele se vor amplifica pe măsură ce mărimea economiei chineze va creşte, la fel cum vor creşte şi listările de companii chineze pe pieţele internaţionale de acţiuni, precum şi utilizarea yuanului în tranzacţiile internaţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ