Japonia a început construcția unui perete de gheață în jurul centralei de la Fukushima

0
394

Pentru a opri scurgerea apei contaminate în mare, Tokyo Electric Power a început construcţia unui imens perete subteran de gheaţă în jurul clădirilor centralei  de la Fukushima.

Construcția este estimată la 300 milioane de dolari, iar procesul de înghețare a solului a început mai întâi pe latura de est a reactorului, care dă spre mare.

Peretele de gheaţă în lungime de 1,5 kilometri şi cu o adâncime de 30 de metri este proiectat să împiedice apele subterane să intre în subsolurile clădirii centralei care sunt extrem de contaminate.

Această barieră de gheaţă este de aşteptat să reducă cantitatea de apa subterană care curge în fiecare zi până la aproximativ 50 de tone, de la 200 de tone cât curge în prezent – potrivit TEPCO.EN-404358-thumbx300

Autorităţile de reglementare din Japonia au permis companiei Tokyo Electric Power să înceapă îngheţarea solului, după ce în vara anului 2014 a început instalarea de echipamente pentru crearea unei bariere îngheţate din jurul celor patru reactoare de la Fukushima.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ