Creștinii romano-catolici, reformaţi şi evanghelici sărbătoresc Duminică Paștele

0
423

Credincioşii catolici, reformaţi şi evanghelici se pregătesc de sărbătoarea Învierii. În toate sfintele lăcașe au loc în această seară  slujbe speciale.

În România, aproximativ 1 milion 500 de mii de credincioși vor retrăi momentul sacru al Învierii lui Iisus. Potrivit tradiţiei, credincioşii vor înconjura lăcaşurile de cult, cu lumânări aprinse în mâini, pe care le vor duce apoi acasă. Cu această lumină, oamenii urmează să aprindă lumânările care vor sta timp de trei zile pe masă.

În Sâmbăta Sfântă, zi aliturgică, la ora 20.30, în bazilica Sfântul Petru, papa Francisc prezidează solemna Vigilie pascală din Noaptea Sfântă a Învierii Domnului. La începutul celebrării, după binecuvântarea focului nou în porticul bazilicii, se intră în lăcașul sfânt în procesiune. Sanctitatea Sa va purta lumânarea pascală în mâini și va asculta vestirea solemnă a Învierii Domnului prin străvechea cântare „Exsultet”.

Papa Francisc va prezida duminică Sfânta Liturghie la ora 10.15 în Piața Sfântul Petru, iar la final de la balconul central al bazilicii, Suveranul Pontif adresează ”Urbi et Orbi” – Orașului și Lumii – mesajul de Paști și binecuvântarea apostolică, însoțită de darul indulgenței plenare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ