Un pas în plus în sprijinul copiilor cu autism

A fost lansat ghidul „UMBRA copilului cu autism - Îndrumar privind caracteristicele şi modul de lucru specific persoanei cu TSA”.

0
103

Familiile care au în grijă un copil cu autism și cadrele didactice interesate de problemele celor cu tulburări din spectrul autist, din localitatea Podu Turcului și din municipiul Bacău, au primit, timp de trei luni, sprijin din partea psihopedagogilor specializați în TSA.

Asociaţia „RURALMED ZELETIN” din Podu Turcului a implementat în perioada 30 iulie – 16 noiembrie 2018 proiectul „UMBRA- Copilul cu TSA şi ŞCOALA”.

Prin intermediul acestuia au fost instruiți însoţitorii și îndrumătorii copiilor cu autism, pentru a face mai ușor fața provocărilor pe care le implică recuperarea și integrarea socială a celor afectați de această tulburare.

La activităţile de educaţie non-formală, teoretică şi practică au participat 68 de persoane, iar peste 200 de beneficiari și de instituții interesate de cursuri au primit ghidul „UMBRA copilului cu autism – Îndrumar privind caracteristicele şi modul de lucru specific persoanei cu TSA”.

Proiectul a fost co-finanţat de Consiliului Judeţean Bacău.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ