România, țara în care drepturile fundamentale îți sunt refuzate

2
1047

București, 18.10.2017

Scrisoare deschisă

Către Președintele României,

Klaus Iohannis,

Dle președinte, am urmărit cu o oarecare curiozitate declarația dvs. de la începutul anului universitar, atunci când ați vorbit despre cât de importantă este Educația pentru Președintele României. Nu știu dacă ați mințit, nu știu dacă sunteți mințit, ori e posibil să fiți străin de ce se întâmplă cu Educația în țara pe care o conduceți.

La Colegiul Național „Aurel Vlaicu”, din București, subsemnatului, George Hălărescu, mi-a fost refuzat dreptul de a participa la un concurs pentru ocuparea unui post de profesor de psihologie, sub pretextul că sunt prea calificat și aș face concurență neloială celorlalți candidați.

Directorul instituției, Ioan Țoca, mi-a motivat că subiectele sunt prea ușoare, iar eu nu am dreptul să particip. Tot el mi-a spus că a și certat-o pe secretara școlii că mi-a acceptat dosarul de înscriere la concurs, lucru confirmat de ea astăzi, când m-am dus să particip la examen, examen la care nu mi-a fost premisă participarea.

Povestea este simplă. CNAV a scos la concurs în data de 9-10-2017 mai multe posturi vacante, care nu au fost ocupate la titularizare, printre care și un post de psihologie. În ziua următoare mi-am depus actele de studii și celelalte documente necesare participării la concurs, cu speranța că pe data de 18-10-2017 voi putea susține testarea. Ieri, am primit un sms de la un nr. de telefon străin în care scria: „ Bună ziua. Concursul de la Colegiu Vlaicu pentru postul de profesor de psihologie este pentru personal necalificat. Prin urmare nu puteți participa.”

Am sunat la secretariatul CNAV, unde mi-a răspuns contabila șefă și care mi-a confirmat că sms-ul a fost trimis de ea, la dispoziția dlui director. Pentru că am fost un pic surprins de ciudățenia situației am sunat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, iar de acolo am fost îndrumat să sun la inspectorul de resurse umane, Romeo Clinciu, care nu a știut ce să-mi spună și care m-a îndrumat să sun la inspectorul de resurse umane, Regalia Ruxandra, de la sectorul 1, deoarece în sectorul lor este organizat concursul. Am renunțat și am decis să merg astăzi la testare, iar ce s-a întâmplat ați aflat.

În statul de drept România concluzia vă aparține.

Cu dezamăgire,

George Hălărescu!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ