Bashar al Assad a reputat o victorie împotriva Statului Islamic. Membrii grupării teroriste aflați în deșert sunt înconjurați

Bashar al Assad dă o mână de ajutor Europei în lupta împotriva terorismului

0
534

Armata siriană împreună cu forțele militare ruse au obținut astăzi o victorie importantă împotriva grupării Statul Islamic și a încercuit zona deşertică din centrul ţării până la frontierele cu Iordania şi cu Irak, aflată sub controlul SI.

Ministerul rus al Apărării a explicat că „odată cu aceste succese, ultima cale de aprovizionare a combatanţilor (SI) cu arme, muniţii şi materiale în zona Oqayrbat se află sub focul şi controlul armatei siriene.”

„Regimul sirian a reuşit să încercuiască localitatea Oqayrbat şi 44 de cătune din împrejurimi, situate în provinciile centrale Hama şi Homs” a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Potrivit OSDO, armata lui Assad mai are de parcurs doar 25 de kilometrii  până în regiunile al-Kom şi al-Sukhna, ceea ce i-ar permite să asedieze complet SI în zonele deşertice.

1175251

Alungarea jihadiştilor din provinciile Homs şi Hama va permite armatei să declanşeze bătălia pentru recucerirea Deir Ezzor, provincie petrolieră situată tot în deşertul sirian, ultima aflată aproape în totalitate în mâinile Statului Islamic. Moscova a indicat în această săptămână că recucerirea provinciei ar însemna sfârşitul organizaţiei jihadiste în Siria.

Acest recul al Statului Islamic intervine într-un moment în care gruparea a revendicat un nou atentat sângeros în Europa, de această dată la Barcelona, în care au fost ucise 14 persoane şi rănite peste 100.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ