În așteptarea răspunsului domnului primar Necula, afirmativ sau negativ, dar răspuns să fie!

2
2243

După cum am menționat în articolul precedent, mă numesc Alexandra-Adriana Tudor, sunt absolventă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău, profil matematică-informatică, o fostă olimpică dezgustată de sistemul educațional românesc și un viitor medic care aspiră la o evoluție promptă și remarcabilă!

Încă de când eram mică, am fost cuprinsă de o dorință uriașă de autodepășire; olimpiadele și concursurile au reprezentat adevărate provocări pentru sfera bagajului meu intelectual, fapt demonstrat de numeroasele premii pe care le-am adus Bacăului cu mândrie de la Olimpiadele Naționale de Limbi Romanice, limba italiană, dar și de la Concursuri Naționale de Pian.

Am decis să apăr drepturile olimpicilor, astfel am început să vorbesc din momentul în care „măreția” de a fi olimpici ai Bacăului ne-a fost spulberată prin desființarea Galei Învățământului Băcăuan.

Domnul primar, Cosmin Necula, a primit o interpelare adresată de către consilierul local independent,  domnul Cristian Ghingheș, însă, deși au trecut mai mult de 10 zile, acesta se pare că nu dorește să ne ia în considerare! Nu știu ce probleme a avut domnul primar în aceste două săptămâni de nu a putut răspunde, însă eu nu voi lăsa ca atât noi, cât și viitorii olimpici, să fim tratați în felul acesta, pentru că „și tăcerea este un răspuns”! Pe mine, personal, nici o semipareză, nici două decese consecutive în familie nu m-au ținut în loc, din păcate acestea fiind principalele motive pentru care am fost nevoită să refuz interviurile diferitor posturi de televiziune. Dacă pe mine aceste zile nu m-au doborât, vă asigur că voi fi aici până vom primi un răspuns! După numeroase apeluri la diferite redacții, nimeni nu a spus nimic pentru că, în fond, ce drepturi au niște olimpici în fața unei întregi conduceri?

Întrucât am devenit vocea olimpicilor băcăuani, am primit niște sesizări legate de desfășurarea Olimpiadei Județene de Limbi Romanice (limba italiană și limba spaniolă), care a avut loc la Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, în data de 18 martie, anume lipsa afișării baremelor! Olimpiada este structurată pe trei subiecte: subiectele I și II se corectează în baza unui barem, iar subiectul III rămâne la interpretarea profesorului. În primul rând, elevii nu au avut dreptul de a pleca cu subiectele, acestea nefiind publice… nu înțeleg de ce totul este atât de secret! Cum se poate perfecționa un elev pentru etapa națională, dacă el nici măcar nu are dreptul de a intra in posesia subiectului? Apoi, baremele… Cine justifică punctajele pe care olimpicii le-au obținut, dacă baremele sunt ascunse? Este inadmisibil ca elevii să fie nevoiți să umble demoralizați după acele bareme pentru a ști unde au greșit, au trecut trei zile de la proba scrisă și mai sunt patru până la proba orală, iar ei încă nu sunt lămuriți!

Ce intenționați să faceți cu învățământul băcăuan și cu demnitatea celor care muncesc pentru prestigiul acestui oraș?

Autor: Alexandra Tudor

2 COMENTARII

  1. Au trecut deja 3 săptămâni de când am formulat interpelarea, dar primarul Bacăului se pare că refuză să răspundă dacă și când are de gând să continue premierea elevilor, studenților și profesorilor cu performanțe notabile.

    Îi voi solicita prefectului să îl amendeze pe primar pentru încălcarea regulamentului Consiliului Local. El avea obligația de a-mi răspunde în 10 zile. Și nu îmi făcea mie vreun serviciu, ci acestor tineri care așteaptă un simplu răspuns, nu să fie duși cu zăhărelul.

    Zău că e frustrant!

  2. Poate ca Primarul astepta sa uiti si sa te plictisesti scriind. Persista! Multa forta mentala iti doresc pentru a face fata ignorantei unei astfel de puteri injuste.

LĂSAȚI UN MESAJ