Olimpicii Bacăului îi cer primarului Cosmin Necula să continue organizarea „Galei Învățământului Băcăuan”

0
12078

Scrisoare deschisă,

Către primarul Municipiului Bacău,

Domnul Cosmin Necula

Domnule primar, mă numesc Tudor Alexandra-Adriana, sunt absolventă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, profil matematică – informatică. Timp de patru ani, am reprezentat această unitate de învățământ  și implicit Bacăul la numeroase Etape Naționale a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Italiană, dar și la diverse competiții și recitaluri de pian.

În cei patru ani în care am fost elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, am câștigat la Olimpiada Națională de Limbă Italiană două premii II, la Bacău, respectiv Baia Mare și două Mențiuni, la Târgu Mureș și la Piatra Neamț. În clasa a XII-a am primit și un Premiu Special de la Institutul Italian din București „Vito Grasso”,  pentru cea mai frumoasă exprimare din cadrului probei orale. În timp ce la concursurile de pian, am câștigat premii precum: Trofeul concursului la „Sărbătoarea artelor moderne”, Premiul II și III la Concursul de pian „Talente Împlinite” București, Premiul de Excelență la Concursul „Pro-Piano” Iași și multe altele.

Nominalizarea orașului nostru drept „Capitală Europeană a Tineretului” m-a bucurat foarte mult, dar în aceeași măsură m-a întristat vestea că ați decis să distrugeți o tradiție pe care se întemeia această nominalizare și pentru care eu împreună cu toți olimpicii și profesorii din municipiu am muncit. Este vorba de  „Gala Învățământului Băcăuan”, care anul acesta nu a mai avut loc.

Este nedrept și revoltător pentru că sutele de olimpici, în numele cărora vă scriu, și-au pierdut și își pierd nopțile pentru a învăța și pentru a reprezenta la cel mai înalt nivel orașul nostru. Printre sutele de teme de la școală noi a trebuit să învățăm pentru a face performanță, deoarece ne-am luat în serios titlul de „reprezentant al Bacăului la Olimpiade Naționale”.

Vă informez că sunt elevi care au joburi și care muncesc  pentru a-și putea plăti pregătirea și pentru a-și  permite să își cumpere materialele de care au nevoie ca să poată simți aerul triumfător al unui loc pe podium, deoarece sistemul educațional nu ne oferă toate condițiile pentru a atinge cel mai înalt nivel. În modul acesta, noi ne-am pus speranța în această Gală.

Vă rugăm, domnule primar, să ne răsplătiți munca, atât a noastră, a olimpicilor, cât și pe cea a profesorilor care au stat ore întregi cu noi după programul școlar pentru a ne putea pregăti; de asemenea, vă rog  să ne recunoașteți meritele și anul acesta la „Gala Învățământului Băcăuan”!

Cu toată considerația și încrederea,

Alexandra-Adriana Tudor!17078621_561399834061259_1605825598_n (1) 17105656_561401344061108_1904963216_n 17125028_561401017394474_510414044_n (1)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ