Rusia reproșează SUA felul în care monitorizează acordul de încetarea focului în Siria

0
325

Rusia a criticat astăzi modul „inacceptabil” în care armata americană monitorizează respectarea armistiţiului în Siria și a amenințat că va începe singură să supravegheze aplicarea regimului de încetare a focului.

Șeful Direcţiei operative a Statului Major al armatei ruse, generalul Serghei Rudskoi, a spus că în absenţa unei reacţii din partea SUA, Rusia este pregătită să înceapă de mâine să aplice în mod unilateral regulile acordului. Acest demers va fi început numai după ce Rusia va primi dovezi cu privire la încălcări sistematice (ale acordului) de către grupuri armate – a mai spus Rudskoi.

Centrele de control însărcinate cu supravegherea respectării încetării ostilităţilor se află la Washington, Moscova, Latakia (nord-vestul Siriei), Amman şi Geneva.

În cazul nerespectării armistiţiului, este prevăzut un sistem de alertă al SUA şi Rusiei, precum şi al altor membri ai grupului internaţional de sprijin al Siriei.

Rusia a anunțat recent că va aplica lovituri asupra grupărilor care încalcă armistiţiul chiar dacă acestea se autoproclamă drept opoziţie moderată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ