Tinerii cu autism din Bacău au primit o șansă pentru o viață normală

1
1414

Proiectul pilot pentru educație adaptata adresat copiilor cu Tulburare din Spectrul Autist prinde viața.

Mai multe asociații de profil, părinții aparținători și reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău s-au întâlnit astăzi pentru a conveni felul în care proiectul pilot educație adaptata TSA trebuie să se deruleze.

În urma discuțiilor de la CJ Bacău s-a decis amenajarea unui spațiu cu suprafața de 60 de metri pătrați ce aparțin DGASP și este situat între Școala Montessori și CSEI Bacău, pentru Atelierul Protejat. De asemenea, vor începe procedurile de achiziție necesare amenajării a două săli de curs cu materialele clasice necesare lucrului cu copiii autiști și produse informatice (PC, software de învățare scris citit, tableta și software pentru comunicare nonverbală).

Participanții au estimat costurile dotărilor la circa 8.000 de lei pentru o clasă, iar președinte CJ, Sorin Brașoveanu, a promis că instituția pe care o conduce poate susține financiar dotarea a 2 clase.

Atelierul protejat este destinat adulților și va fi frecventat de copii +14 ani doar pentru acomodare și colaborare.14721731_1639365469695017_22650779720166911_n

Participanții au invitat părinții care au copii cu Tulburări din Spectrul Autist să ia legătura cu psihologul ocupațional, Geanina Galca, dar și cu psihologul Cadar Ana pentru discuții preliminare și pentru evaluarea copilului/adultului în vederea înscrierii în programul Atelierului Protejat.

Părinții speră la o creștere a numărului de clase și așteaptă sprijinul primăriei Bacău, deoarece numărul celor înregistrați cu Tulburări din Spectrul Autist este mare, iar majoritatea elevilor sunt din municipiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ