Comisarul Johannes Hahn: Republica Moldova primește finanțare europeană dacă implementează reformele convenite cu UE

0
347

Uniunea Europeană este pregătită să refinanțeze Republica Moldova doar dacă autorităţile de la Chişinău vor avansa pe calea reformelor şi vor semna un Acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat astăzi că „UE aşteaptă acum de la Republica Moldova fapte concrete: lupta împotriva corupţiei, reforme în audiovizual, investigarea furtului miliardului și colaborare cu societatea civilă.”

Totodată a subliniat că reluarea finanțării va începe după semnarea Acordului cu FMI și implementarea reformelor”.

Johannes Hahn şi-a exprimat speranţa că alegerile prezidenţiale programate la sfârșitul lunii viitoare vor avea loc într-o manieră deschisă, democratică, cu respectarea legislaţiei naţionale şi internaţionale în domeniu.

La rândul său, premierul moldovean, Pavel Filip, a promis că va depune eforturi susţinute în vederea avansării pe calea aplicării angajamentelor asumate faţă de partenerii europeni, deoarece asocierea la spaţiul comunitar este una din priorităţile actualei guvernări.

Aceasta este a doua vizită a lui Johannes Hahn la Chişinău în calitate de comisar european, după cea din 6 noiembrie 2014.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ