Dedeman a încălcat legea concurenței dintr-o neînțelegere a legislației

0
363

Compania Dedeman recunoaște că a încălcat Legea concurenţei, în urma contractelor semnate acum 11 ani, dar din cauza unei neînţelegeri a legii şi nu ca urmare a unei  înţelegeri cu  distribuitorii.

Retailerul român explică într-un comunicat, că în urma semnării unor contracte standard cu furnizori internaţionali au fost unele clauze neconforme cu dispoziţiile Legii concurenţei în vigoare la acea dată. Parafarea  contractelor era în contradicţie cu legea concurenţei, dar semnarea lor nu au avut la bază vreo înţelegere între compania Dedeman şi ceilalţi distribuitori, ci doar faptul că  legislaţia în materie nu a fost suficient de bine înţeleasă.

Dedeman anunţă că, după deschiderea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei, a implementat un program de conformare în materie de concurenţă şi şi-a asumat rolul de a promova legislaţia în materie de concurenţă faţă de colaboratorii săi, pentru a avea certitudinea înţelegerii şi respectării acesteia.

„Suntem de părere că existenţa companiei Dedeman pe piaţa materialelor de construcţii reprezintă un factor de echilibru şi de garantare a unui mediu concurenţial. Dovada o constituie faptul că reprezentăm prima opţiune în alegerile consumatorilor din România şi nu numai, nenumăraţi clienţi din ţări precum Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova cumpără din magazinele Dedeman situate în proximitatea frontierelor” – se mai arată în comunicat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 28 de milioane lei, un număr de 41 de companii active pe piaţa distribuţiei de uşi şi pe piaţa distribuţiei centralelor termice şi boilerelor pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiilor ce au avut ca obiect înţelegerile prin care au fost fixate preţurile pentru produsele Porta KMI România  şi Ariston Thermo Romania SRL.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ