Italia: La Amatrice italienii își îngroapă morții

0
382

Italienii își îngroapă cei 232 de morți de la Amatrice, în această aseară, în cadrul unor funeralii de stat.

 Ceremonia funerară organizată pentru victimele seismului,  va avea loc pe o esplanadă din Amatrice, unde vor asista şeful de stat, Sergio Mattarela, premierul, Matteo Renzi, şi alte oficialităţi de stat.

Domenico Pompili, episcop de Rieti, va oficia ceremonia care se va celebra în faţa a doar 37 de sicrie dintre cei decedaţi la Amatrice. Restul trupurilor neînsufleţite au fost duse la Rieti, sau la Roma la decizia rudelor acestora, având în vedere că mulţi dintre ei erau turişti care locuiau în capitală.

Pe esplanadă a fost instalată o uriaşă structură albă pentru a oficia slujba la care vor asista locuitorii din Amatrice, printre care şi mulţi sinistraţi instalaţi în corturi în afara oraşului.

Din motive de securitate s-a propus iniţial pentru serviciul funerar zona din apropierea aeroportului din Rieti. Dar primarul oraşului Amatrice, Sergio Pirozzi, a cerut guvernului să nu mai provoace suferinţă „unei populaţii devastate de durere”, obligând oamenii să meargă departe de locul unde s-au prăpădit rudele lor.

Protecţia Civilă a confirmat astăzi că numărul total al morţilor este de 292, deşi continuă acţiunile de căutare a altor victime sub dărâmături. Potrivit Protecţiei Civile, nu se ştie cu exactitate dacă există şi alte persoane dispărute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ