Atentat sinucigaș în Turcia soldat cu 4 morți și zeci de răniți

0
476

Cel puţin patru oameni au murit, iar alți 36 au fost răniți în atentatul sinucigaş produs în centrul Istanbulului. Ministrul turc al Sănătăţii, Mehmet Muezzinoglu, a anunţat că nu mai puţin de 36 de persoane sunt rănite după atentat, dintre care şapte grav. Printre cei răniți se află și trei cetățeni israelieni.

Atacul s-a produs în faţa unui centru comercial de pe bulevardul Istiklal, în apropierea pieţei Taksim.

Un oficial turc a declarat că atacatorul sinucigaş dorea să comită atentatul într-o zonă mai aglomerată, dar a fost deturnat de poliţie de la ţinta vizată, moment în care ar fi detonat bomba aflată asupra sa „de frică”.

După incident ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că lupta ţării sale împotriva terorismului va continua cu „toată forţa”.

Ministrul de externe francez, Jean-Marc Ayrault, a condamnat atacul sinucigaş despre care a spus că este un act laş şi demn de dispreţ, care a provocat moartea mai multor oameni’

Atacul are loc în contextul în care peste trei zile se sărbătoreşte Noul An kurd, moment care  suscită temeri cu privire la intensificarea violenţelor.

Un alt atentat cu maşină capcană s-a produs duminica trecută la Ankara și a provocat moartea a 37 de persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ