CSAT a dat aviz favorabil interceptărilor telefonice

0
365

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat favorabil ordonanţa de urgenţă a Guvernului cu privire la unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că această măsură reprezenta în acest moment o soluţie, fie ea şi temporară, la o problemă care preocupă deopotrivă instituţiile statului şi opinia public.

Șeful statului a explicat că acest proiect de act normativ este destinat să ofere, ‘într-o primă etapă’, o soluţie pentru activitatea organelor judiciare, iar ulterior Parlamentul să găsească alte soluţii pe care să le dezbată ‘cu toate instituţiile interesate şi cu societatea civilă’.

Decizia a fost adoptată ca urmare a hotărârii Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea interceptărilor telefonice în procesele penale, de către SRI

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că dacă nu se acorda ascet aviz activitatea Parchetelor, în absenţa infrastructurii tehnice necesare pentru realizarea unor astfel de metode speciale de supraveghere, ar fi fost afectată atât din punct de vedere al operativităţii actului de urmărire penală, cât şi sub aspectul administrării unui probatoriu complet.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ