Recep Tayyip Erdogan le-a cerut statelor occidentale să-și vadă de propriile afaceri

0
360

Turcia a cerut Uniunii Europene şi Statelor Unite „să îşi vadă de propriile afaceri”, după criticile Occidentului faţă de măsurile de represiune ale puterii de la Ankara împotriva persoanelor suspectate de legături cu tentativa de lovitură de stat.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că „unii ne dau lecţii și se declară îngrijoraţi, dar din partea ţărilor din UE şi a altor state occidentale, niciun reprezentant nu a transmis condoleanţe” după ce 237 de civili şi membri loialişti ai forţelor de securitate şi-au pierdut viaţa.

Liderul de la Ankara a criticat Occidentul pentru că nu a arătat solidaritate cu țara sa după puciul eşuat şi a spus că ţările comunitare îşi fac griji mai mult pentru soarta autorilor tentativei de lovitură de stat decât pentru democraţia din Turcia.

Pe de altă parte, premierul turc, Binali Yildirim, a afirmat că Armata a fost „curăţată” de toate „elementele” ce au avut legături cu Fethullah Gülen.

După eşecul loviturii de stat de la 15-16 iulie, autorităţile de la Ankara au început o vastă campanie de epurare în armată, administraţie şi media pentru a-i elimina din aceste structuri pe toţi cei bănuiţi de legături cu organizaţia lui Gülen.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ