FMI: Creșterea economiei mondiale este revizuită în jos din cauza Brexit-ului.

0
367

Fondul Monetar Internaţional a înrăutăţit perspectiva de creştere a economiei mondiale pentru anul acesta și pentru anul viitor.

Cea de-a cincea revizuire în ultimele 15 luni este cauzată de incertitudinile provocate de ieşirea Marii Britanii din UE.

Pentru anul acesta economia mondială ar urma să înregistreze o creştere de 3,1 la sută, faţă de un avans de 3,2 procente cât a fost estimat de FMI în aprilie. Anul viitor creșterea ar urma să fie de doar 3,4 la sută, după ce în primăvară se estimase un avans de 3,5 procente.

FMI a revizuit în scădere și evoluţia economiei Marii Britanii afectată de incertitudinile provocate de Brexit. Anul acesta, economia britanică ar urma să înregistreze o creştere de 1,7 la sută, faţă de un avans de 1,9 procente estimat de FMI în aprilie, în timp ce anul viitor expansiunea ar urma să ajungă la 1,3 la sută, faţă de un avans de 2,1 procente prognozat anterior.

În ciuda recentelor îmbunătăţiri din Japonia şi Europa şi a redresării parţiale a preţurilor materiilor prime, Brexitul a creat o sporire semnificativă a incertitudinii care va afecta investiţiile, încrederea consumatorilor şi a pieţelor, avertizează instituţia financiară internaţională.

În acest an, recesiunile din Brazilia şi Rusia vor fi mai puţin severe decât s-a estimat anterior, pe fondul redresării parţiale a preţului ţiţeiului şi al materiilor prime, ambele state urmând să revină pe creştere anul viitor – potrivit analizelor FMI.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ