Eurostat: Populația României este într-o continuă scădere.

0
460

România se află printre țările comunitare cu cea mai mare scădere a populației, în timp ce numărul celor care trăiesc în Uniunea Europeană a crescut de la 508,3 milioane de persoane anul trecut, la 510,1 milioane de persoane la începutul acestui an.

În 17 state membre s-a înregistrat o creștere a populației, iar în celelalte 11 aceasta a scăzut. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Luxemburg, Austria, Germania, Malta, Suedia, Danemarca  şi Belgia.

Cele mai mari scăderi ale populaţiei au fost înregistrate în Lituania, Letonia, Croaţia, Bulgaria, Grecia  şi România (minus 5,6 persoane la 1.000 de rezidenţi).

Datele Eurostat arată că România se numără şi printre statele membre UE cu cea mai mare mortalitate. Pe primul loc se află Bulgaria cu (15,3 decese la 1.000 de rezidenţi), urmată de Letonia şi Lituania, Ungaria şi România cu (13,2 decese la 1.000 de rezidenţi).

Din cauza mortalităţii ridicate şi a natalităţii scăzute, țara noastră se numără printre statele membre UE care au înregistrat un spor natural negativ.

Cu toate acestea, la începutul acestui an, România încă mai era a şaptea cea mai populată ţară din UE cu 19,760 milioane locuitori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ