Nigel Farage a demisionat din fruntea UKIP

0
386

Liderul UKIP, Nigel Farage, a demisionat astăzi din fruntea formaţiunii eurofobe pe care a condus-o 10 ani.

El a explicat că nu este un politician de profesie, iar idealul său politic, de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană, a fost atins.

Farage a mai declarat că va continua să susţină partidul pe care l-a condus, dar că de acum se va concentra mai mult pe viaţa sa personală după numeroşii ani în care a făcut campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

El crede că regatul va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit şi care nu va ceda în privinţa libertăţii de mişcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să îşi exprime susţinerea faţă de vreun candidat din cursa pentru şefia conservatorilor şi a guvernului. Farage i-a îndemnat pe cei care vor negocia cu UE să nu fie slabi și să nu facă compromisuri, pentru ca regatul să încheie un acord bun.

În privinţa migraţiei este nevoie de ceva mult calm şi ca populaţia să primească noi garanţii – a  mai declarat fost lider eurosceptic.

Nu este prima dată când Farage renunţă la conducerea partidului. El a mai demisionat în mai 2015 după ce nu a reuşit să câştige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, însă trei zile mai târziu şi-a retras demisia.

UKIP a ajuns a „treia forţă politică” din Marea Britanie, după conservatorii aflaţi la putere şi după opoziţia laburistă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ