Masacru într-un club gay din Florida – 50 de oameni au fost omorâți.

0
458

Cincizeci de oameni au fost uciși şi 53 rănite astăzi într-un club gay din Orlando, în statul american Florida.

Bărbatul care a deschis focul la întâmplare ar fi avut simpatii pentru mişcarea islamistă, conform FBI. El ar fi luat anterior ostatici clienţi ai clubului de noapte, în momentul în care trupele speciale au dat asaltul.

Nouă poliţişti au fost implicaţi în schimbul de focuri cu atacatorul, unul dintre a fost rănit, potrivit Reuters.

Suspectul a fost ucis de forţele de ordine.

Martorii au descris scene de groază în interiorul clubului, cu oameni care cădeau ca secerați şi sânge peste tot.160612080110-03-orlando-shooting-0612-exlarge-169

Anchetatorii FBI au deschis o anchetă pentru terorism și încearcă să determine ce l-a motivat pe tânăr să intre în club  de gay cu  o armă de atac și să ucidă oameni la întâmplare.

Preşedintele american Barack Obama a fost informat despre atac şi a cerut guvernului federal ‘să ofere orice ajutor este necesar’, conform Casei Albe.

Potrivit presei americane, suspectul ar fi Omar Seddique Mateen, un cetăţean american de origine afgană născut în 1986 şi care locuia la circa 200 de kilometri sud-est de Orlando, în oraşul Port Saint Lucie. El nu ar fi avut antecedente penale.160612080401-05-orlando-shooting-0612-exlarge-169

Violenţele comise prin folosirea de arme de foc sunt aproape zilnice în SUA. De la începutul anului, s-au înregistrat peste 5.800 de morţi în atacuri cu armă în SUA şi peste 23.000 de incidente în care au fost folosite arme de foc, conform site-ului Gunviolencearchive.org.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ