România a reușit să atragă investiții chinezești de peste 100 de milioane de euro.

0
444

China urmează să investească în România peste 118 milioane de euro în 5 proiecte din domeniile auto, energie regenerabilă, imobiliare şi educaţi – informează Ministerul Economiei.

Înțelegerile au fost parafate în marja Reuniunii ministeriale pentru promovare economică şi comercială dintre China şi ţările Europei Centrale şi de Est care a avut loc în China  în perioada 7 – 9 iunie.

Partenerii asiatici au găsit oportun să investească 45 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de componente auto la Braşov. De asemenea, au în vedere dezvoltarea un proiect în domeniul ornamentelor auto, în valoare de 17,6 milioane de dolari, dar şi construcţia unei centrale solare de 20 MW, investiţie în valoare de 33 de milioane de euro.

Chinezii s-au mai arătat interesați de investirea a 23 de milioane de euro într-un complex imobiliar în zona Capitalei şi mai doresc să dezvolte un proiect de cooperare şi schimb de experienţă în domeniul educaţiei în Hunedoara.

Ministerul Economiei informează că în marja reuniunii au fost semnate cele 5 proiecte de investiţii, a fost organizată o expoziţie de investiţii şi comerţ, unde au participat 12 companii româneşti și au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Guvernului chinez, unde au fost abordate teme de actualitate ale cooperării economice şi comerciale bilaterale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ