Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, a fost suspendată

0
397

Senatul brazilian a votat astăzi în favoarea suspendării din funcţie, timp de şase luni, a preşedintelui ţării, Dilma Rousseff.

Ea urmează să fie supusă unei proceduri de destituire pentru manipulare de conturi publice.

Senatul a suspendat-o cu 55 de voturi „pentru”  şi 22 ”împotrivă” din totalul de 81 și a pus capăt unei perioade de peste 13 ani de guvernare a Partidului Muncitorilor (de stânga), care a contribuit la scoaterea din sărăcie a milioane de brazilieni.

După vot în unele cartiere de pe tot cuprinsul Braziliei s-au văzut focuri de artificii, iar între poliţie şi demonstranţi pro-Rousseff au avut loc ieri confruntări în capitala Brasilia.

Dilma Rousseff în vârstă de 68 de ani va fi înlocuită în funcţie în cursul zilei de către vicepreşedintele său, Michel Temer  în etate de 75 de ani, în aşteptarea deciziei finale a senatorilor în maximum şase luni.

Dilma Rousseff l-a acuzat de mai multe ori pe Temer că a pus la cale „o lovitură de stat instituţională”. Temer, fost aliat, a devenit un adversar hotărât al preşedintei la sfârşitul lunii martie, când partidul său, puternica formaţiune centristă PMDB, a părăsit coaliţia guvernamentală dominată de către Partidul Muncitorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ