FMI cere ștergerea unei părți din datoriile Greciei

0
369

Fondul Monetar Internaţional a cerut miniştrilor de Finanţe din zona euro să înceapă imediat negocierile pentru a acorda Greciei o reducere de datorii – informează Financial Times

Într-o scrisoare trimisă celor 19 miniştrii de Finanţe din zona euro, directorul general al FMI, Christine Lagarde, apreciază că negocierile dintre Atena şi creditorii internaţionali au eşuat, iar diminuarea datoriilor trebuie pusă imediat pe masa discuţiilor, în caz contrar există pericolul ca Fondul să nu mai participe la acest program.

În pofida opoziţiei exprimate de Germania, Christine Lagarde încearcă să convingă miniştrii de Finanţe din zona euro că măsurile specifice de reformă economică, restructurarea datoriilor şi finanţarea trebuie discutate simultan.

În paralel, Grecia este paralizată astăzi de o grevă generală, de 48 de ore, organizată de principalele sindicate din statul elen.

Sindicaliștii protestează faţă de intenţia Guvernului de a trece prin Legislativ două proiecte de lege controversate cu privire la reforma pensiilor şi impozitul pe venituri. Parlamentarii greci vor să adopte aceste noi măsuri de austeritate înainte de reuniunea de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro, în speranţa că îi va convinge astfel pe creditori să elibereze noi fonduri din acordul de asistenţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ