Barack Obama se află pentru trei zile în Marea Britanie

0
315

Update: 21:26 

Marea Britanie va rămâne „în coada plutonului” în materie de relaţii comerciale cu SUA, dacă va părăsi Uniunea Europeană – a atras astăzi atenţia preşedintele american, Barack Obama.

El a explicat că unii cred că va exista un acord de liber-schimb între SUA și Marea Britanie, însă asta nu se va întâmpla repede, deoarece Washington -ul este concentrate pe negocierile cu întregul bloc comunitar.

La rândul său, premierul David Cameron a afirmat  că Marea Britanie ar trebui să îşi asculte prietenii, deoarece Tratatul de liber schimb comercial în curs de negociere între SUA şi Uniunea Europeană ar aduce câştiguri de miliarde economiei britanice.

Live text 

Președintele american, Barack Obama, și-a început turneul european cu o vizită în Regatul Unit. Liderul de la Casa Albă, împreună cu soţia au sosit astăzi la castelul Windsor, pentru un dejun privat cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a împlinit ieri 90 de ani,

Cuplul prezidenţial a venit la bordul unul elicopter american, care a aterizat în grădinile reşedinţei regale din apropiere de Londra, dotate cu un puternic dispozitiv de securitate._89393960_89393286

În cursul zilei, preşedintele american va reveni la Londra, unde are programată o întrevedere cu premierul britanic, David Cameron, la reşedinţa oficială a acestuia din Downing Street 10.

La finalul întrevederii, ei vor oferi o conferinţă de presă comună, în care se aşteaptă ca Obama să-şi exprime susţinerea pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

The Telegraph notează că la scurt timp după sosirea în capitala britanică, Obama a declarat că locul Marii Britanii este în interiorul UE, deoarece îi crește influența în lume.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ