Epidemie de dermatită nodulară virală la bovine în Bulgaria

0
408

În Bulgaria au fost confirmate nouă focare de dermatită nodulară virală la bovine, iar un număr de 366 de bovine au fost deja ucise. Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România a recomandat astăzi crescătorilor de bovine din țară să nu achiziţioneze animale din țara vecină până la eradicarea focarelor. Totodată, le cere crescătorilor să verifice zilnic animalele, să anunţe fără întârziere medicul veterinar la apariţia unor suspiciuni, să îndepărteze gunoiul de grajd şi să asigure dezinsecţia spaţiilor cu gunoi.

În prezent, în România nu au fost semnalate astfel de cazuri.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România informează că boala evoluează grav mai ales la tineret și este însoţită de simptome ca: anorexie, reticenţă la mişcare urmate de dezvoltarea unor noduli pe piele, inflamarea ganglionilor limfatici și necrozarea acestora. Singura măsură este uciderea şi distrugerea cadavrelor.LSD_003sm

Potrivit sursei citate, situaţia focarelor din Bulgaria poate fi urmărită la adresa de internet: http://www.oie.int/wahis_2/public/wahid.php/Countryinformation/Countryreorts.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ