Stoltenberg : Dezacordul dintre NATO și Rusia este unul profund, dar Aliații vor menţine deschise canalele de dialog

0
361

Reuniunea NATO- Rusia de astăzi a fost una deschisă şi sinceră, dar nu a rezolvat dezacordurile profunde asupra unor subiecte precum criza ucraineană.

Pe agenda întâlnirii de la Bruxelles s-au aflat trei subiecte mari: criza din interior şi din jurul Ucrainei, probleme legate de activităţi militare, transparenţă şi reducerea riscurilor, precum şi o evaluare a situaţiei de securitate în Afganistan, inclusiv ameninţările teroriste regionale.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat că  reuniunea a fost serioasă, chiar foarte bună, dar Aliaţii rămân fermi în ce privește revenirea la cooperarea practică cu Moscova, până când Rusia nu va respecta dreptul internaţional.

La rândul său, ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko, a declarat că doreşte să aştepte analiza „rezultatelor” reuniunii şi „examinarea argumentelor” Aliaţilor înainte de a putea vorbi despre o nouă întâlnire în acest format.

Părțile au ajuns la concluzia că este în interesul  tuturor, să menţinem deschise canalele de dialog politic, mai ales în aceste vremuri tensionate.

Cei 28 de ambasadori ai statelor NATO şi reprezentantul permanent al Rusiei s-au întâlnit pentru trei ore, la sediul din Bruxelles al Alianţei, pentru prima oară din iunie 2014, în cadrul formatului de dialog Consiliul NATO-Rusia, suspendat după anexarea Crimeii de către Moscova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ