Ucrainenii nu au încredere în autorități, iar puțin peste jumătate dintre ei vor ca țara să adere la UE

0
333

Activitatea preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, este respinsă de 75 la sută din populației, iar 88 procente dintre ucraineni au o atitudine negativă faţă de activitatea Parlamentului, se arată  într-un sondaj de opinie realizat astăzi la comanda Institutului Republican Internaţional.

Potrivit sondajului, doar 17 la sută dintre ucraineni sprijină activitatea lui Poroşenko, iar în jur de 7 procente dintre respondenți au ezitat să dea un răspuns.

Dintre problemele cele mai importante cu care se confruntă Ucraina, respondenţii au menţionat acţiunile armate din Donbas – 57 la sută, corupţia din instituțiile publice 45 de procente şi şomajul 30 la sută.

Cercetarea mai arată că doar 55 la sută dintre ucraineni doresc în continuare aderarea ţării lor la UE, în timp ce numai 15 procente vor ca Ucraina să adere la Uniunea Vamală.

Cei mai mulţi susţinători ai aderării Ucrainei la UE se numără printre locuitorii țării din regiunile vestice, 82 de procente şi centrale, 62 la sută.

Sondajul a fost realizat pe tot teritoriul Ucrainei, în perioada 18 februarie – 4 martie, pe un eşantion de 2.400 de locuitori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ