Ministrul Ana Costea a demisionat

0
432

Ministrul Muncii, Ana Costea, şi-a dat astăzi demisia și a fost acceptată de premierul Dacian Cioloş. Șeful guvernului a transmis că în perioada imediat următoare va înainta preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Muncii.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii a „lăsat să se înţeleagă” că va demisiona dacă Ordonanţa cu privire la salarizarea unitară va fi adoptată miercuri de Guvern.

Guvernul a anunţat ieri că a retras legea salarizării bugetarilor, în schimb purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat că discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea.”

Dan Suciu a explicat că premierul a anunţat-o pe Ana Costea încă de luni că ordonanţa de urgenţă cu privire la creşterile salariale nu va intra miercuri în discuţia Guvernului. De aceea a și întrebat-o de ce a ameninţat că demisionează dacă actul normativ va intra pe ordinea de zi, dar Dacian Cioloş nu a primit vreun răspuns lămuritor de la Ana Costea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ