Klaus Iohannis: Legile securității trebuie să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale

0
365

Legile securității naționale trebuie elaborate astfel încât drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie garantate a spus astăzi preşedintele Klaus Iohannis, după consultarea cu partidele parlamentare.

El a declarat că primul pachet de legi – securitatea antitero, cyber security şi cartelele pre-pay- va parcurge întreaga procedură guvernamentală şi de consultare publică, iar la sfârşitul lunii vor putea fi trimise în Parlament ca iniţiative legislative.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că a avut o discuţie „foarte aplicată” și cu prim-ministrul Dacian Cioloş, despre necesitatea actualizării legilor securității, dar și despre adoptarea a noi legi în acest domeniu.

 După consultarea cu partidele politice șeful statului a propus reprezentanţilor formaţiunilor din Legislativ înfiinţarea unei comisii speciale în Parlament, care să elaboreze cel de-al doilea set de legi referitoare la securitatea naţională.

Este vorba de legi care sunt cel puţin la fel de importante ca cele din primul pachet, dar nu sunt încă în faze atât de avansate. Unele dintre ele au o gândire la bază, pentru altele există primul draft de actualizare, pentru altele încă nu există nimic, dar este nevoie de actualizarea lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ